Hur ska man välja en fond? Inte så här iallafall

Vanliga misstag när personer väljer sina fonder är att lyssna på vänner och bekanta, välja fonder med kortsiktigt bra avkastning och ignorera höga avgifter. Gratulerar till att du har tagit steget till att investera i fonder. Nu kommer den svåra biten – vilken fond ska man välja? I Sverige finns det fler än 1000 fonder att välja mellan,… Läs Mer »

Melker Schörling är Sveriges bästa investerare

Om du investerar på Stockholmsbörsen så är det några personer som skapat enorma värden för aktieägare och samhället. En av dem är företagsbyggaren Melker Schörling som förvandlat sitt startkapital på 24 miljoner till 70 miljarder kronor. Om Melker Schörling Melker Schörling växte upp på en bondgård mittemellan Örebro och Eskilstuna. Det VD-jobb han är mest känd för är… Läs Mer »

Är fastigheter ett enklare spel än aktier

När det kommer till investeringar så finns det två läger: De som tycker att fastigheter är bästa investeringen och de som tycker aktier på börsen är bättre. I den här artikeln förklarar vi argument till varför aktier kan vara en bättre investering. En vanlig åsikt är att fastigheter är lättare att värdera än aktier på börsen. Med fastigheter… Läs Mer »

6 vettiga saker att spendera pengar på när man är rik

När du har lyckats med ditt företag eller dina aktieinvesteringar och sitter där med flera miljoner på kontot så uppstår nästa problem: vad ska man spendera pengarna på? När man har mycket pengar så blir man lätt uttråkad och det är svårt att komma på bra saker att konsumera. Materiella ting som bilar, klockar, kläder och krognotor har… Läs Mer »

3 grundläggande egenskaper en investerare måste ha

Investerare gör ofta misstag, bara för att de är människor. Det beror på naturliga känslor som rädsla och girighet, som kan komma i vägen för finansiella mål och avkastning. Duktiga investerare har förmågan att motstå påverkan från känslor under deras investeringsbeslut och på det sättet undvika misstag. De har också en tendens att se positiva resultat år efter… Läs Mer »