Donald Trump blir president och börserna skakar

Donald Trump president

Donald Trump blir president i USA efter en jämn valomröstning. Marknaden hade inte prisat in en vinst för Donald Trump och nu faller världens börser kraftigt för att justera riskpremien. Under närmaste tiden kommer börserna vara skakiga eftersom känslor kommer att styra och det tar tid för marknaden att anpassa sig till den nya situationen.

Efter Brexit föll Stockholmsbörsen

Efter Brexit föll Stockholmsbörsen 8% under en vecka. Men nu handlar det om USA som har en stor påverkan på världsekonomin så det återstår att se hur länge börsnedgången pågår. Det finns en stor andel utländskt ägande i svenska aktier så det kommer ta tid för dessa att sälja av sina tillgångar. Ingen vet om det blir kortare börsfall eller hur marknaden kommer att reagera efter att den smält informationen.

Historiskt har det långsiktigt lönat sig att köpa aktier i bra bolag under turbulenta tider, även om världsekonomin saktar in på grund av osäkerhet. Jag kommer att bevaka flera aktier och ligga på köpsidan om priserna blir attraktiva. Min kassa ligger på 35% efter vinsten och försäljningarna i Nordea så det finns torrt krut. För att se vilka köp jag gör kan du följa mig på Twitter här. Inga försäljningar i aktier kommer att göras.

En stark dollar kommer att påverka HM negativt eftersom inköpen görs i dollar. Dollarvinnare blir t.ex. Ericsson, Boldiden, Elekta, skogsbolagen och Volvo.

1 svar på ”Donald Trump blir president och börserna skakar”

Kommentarer är stängda.