Avanza World Tech by TIN – Ny köpvärd teknikfond?

Avanza har nyligen lanserat nya fonden Avanza World Tech tillsammans med Tin Fonder, som de duktiga förvaltarna Carl Armfelt och Erik Sprinchorn står bakom. Om du gillar globala tillväxtbolag inom mjukvara, gaming och hälsa så är fonden något för dig. Avanza World Tech eller TIN World Tech som fonden egentligen heter investerar i innovativa bolag över hela världen.… Läs Mer »

Didner & Gerge Aktiefond har en bra meritlista

Didner & Gerge är ett fondbolag med stark meritlista. Deras aktiefond med fokus mot Sverige har haft en avkastning på 16% senaste 5 åren. Senaste 5 åren har Didner & Gerge Aktiefond haft samma avkastning som gratisfonden Avanza Zero. Men mäter vi från finanskrisen 2008 så har Didner & Gerge Aktiefond utveckling varit +260% medan Avanza Zeros utveckling… Läs Mer »

Spiltan Högräntefond – Hög ränta till lite högre risk

Spiltan Högräntefond passar dig som vill ta högre risk än korta räntefonder och sparkonton men samtidigt inte vill placera pengar på börsen. Senaste 5 åren har avkastningen varit +12,7% för fonden. Spiltan Högräntefond är en aktiv räntefond som investerar i företagsobligationer och andra räntepapper. Löptiden på placeringarna är 0-10 år, därför kan man kategorisera fonden som en lång… Läs Mer »

Är Spiltan Räntefond bra för sparande?

Spiltan Räntefond Sverige är en kort räntefond som passar dig med en sparhorisont på max 1 år. Fonden lämpar sig för den som har likvider stående på ett investeringssparkonto (ISK). För dig som vill ha ett buffertsparande så är det bättre att välja ett Sparkonto+ hos Avanza som ger 0,65% ränta till lägre risk med statlig insättningsgaranti. I… Läs Mer »

Investor – köpvärt investmentbolag 2020?

Det är populärt att investera i investmentbolag och vi har många investmentbolag på börsen. En av de populäraste investmentbolagen är Investor som utgör en bra bas i en sparportfölj. Investor har många bolag inom hälsovård vilket gör att bolaget är ett av de mer defensiva investmentbolagen vi har i Sverige. Investor har också en hög andel onoterade bolag,… Läs Mer »