Besvikna aktieägare i H&M

H&M är en hatad aktie just nu, vilket gör den intressant att titta på. Aktien är ned 35% sedan toppen. Bolaget värderas dock fortfarande som ett tillväxtbolag, så nedsidan till ett moget bolag kan fortfarande vara 40%. Tillväxtbolag är alltid riskabla på det sättet. Jag förstår att aktieägarna känner sig besvikna på utdelningen och vinsttillväxten. Men att driva… Läs Mer »

Bolag med riskfyllda balansräkningar

Många bolag som tagit steget in på börsen senaste åren har kommit från private equity-sektorn. Bolagen är ofta maximalt optimerade med tunna balansräkningar för att krama ut allt värde som går innan man gör exit och dumpar aktierna på börsen. Ibland har man inte hittat köpare utanför börsen och väljer att börsnotera som en sista utväg för sin… Läs Mer »

Buffett berättar om varför han sålt Wal-Mart

Warren Buffett har nyligen medverkat i en intervju med Rebecca Quick. Där utvecklar han sina resonemang från sitt årliga investeringsbrev till aktieägarna. Han pratar flygbolag, Apple, Walmart, Unilever och börsens värdering. Buffett om vikten av att hålla en del cash i aktieportföljen: ”Some years, the gains in underlying earning power we achieve will be minor; very occasionally, the cash… Läs Mer »

Hushållens skulder och höga värderingar överallt

Många tillgångsklasser som bostäder, aktier och obligationer är på rekordvärderingar. Detta samtidigt som skulderna aldrig har varit så här höga. Även om du som investerare ska fokusera på att värdera enskilda bolag så skadar det inte att höja blicken ibland. Är du medveten om riskerna på marknaden så är du mentalt förberedd den dagen då alla kurvor går åt andra… Läs Mer »

Novo Nordisk sänker prognoser igen

Novo Nordisk lämnade idag sin Q4:a rapport för 2016. Bolaget levererar i linje med med vad man lovat, men sänker sin prognos för 2017. Sedan 1 januari är en ny VD på plats. Novo Nordisk utsikter Bolaget ger en prognos på hur 2017 kan komma att se ut: Omsättning i lokal valuta -1% till 4%. Sannolikheten för utebliven… Läs Mer »