10 Lärdomar från börsen under Coronakrisen

Under början av året 2020 var många optimistiska och börsen steg kraftigt med +7% fram till den 20 februari. Ingen trodde att Covid-19 skulle sprida sig från Kina till Europa och det var svårt att beräkna den ekonomiska effekten. Börsnedgången blev brutalt snabb och skrevs in i historieböckerna. Börsnedgången blev kraftig på Stockholmsbörsen och var flera dagar ner… Läs Mer »

Gröna investeringar i fonder och aktier

När man pratar om gröna investeringar så betyder det att man investerar i fonder, aktier och obligationer som är hållbara. Det vill säga underliggande bolag arbetar aktivt med miljö, klimat och mänskliga rättigheter. Här kommer tips på gröna investeringar där du kan placera pengar. Gröna fonder Fond Utv. 5 år Avgift 1. Nordea Klimatfond BP SEK +111% 1,50%… Läs Mer »

Sparkonto utan insättningsgaranti tas bort 2021

Sparkonton utan insättningsgaranti ska förbjudas med start nästa år 2021. Det är ett nytt lagkrav som regeringen ska införa. Det betyder att sparkonton som haft en hög sparränta på 4-6% kommer att försvinna och kvar blir bara lågräntekonton med 1% ränta. Det gör att småsparare har färre alternativ att placera sina pengar. Exempel på sparkonton som kommer stängas… Läs Mer »

SPP Obligationsfond – Ett komplement till sparportföljen

SPP Obligationsfond är en hållbar aktiv fond för räntesparande. Avkastningen senaste tre åren har varit +5%. Fonden passar dig som vill ha avkastning när börsen går dåligt. SPP Obligationsfond har en låg bolags- och kreditrisk. Obligationsfonden äger till största delen stats- och bostadsobligationer som är bland de säkraste värdepapperna. Fonden passar bra om du vill ha en del… Läs Mer »

Bokrecension: Mindset – Du blir vad du tänker av Carol Dweck

Mindset är en bok som utmanar dina tankar och förändrar hur du ser på inlärning och intelligens. Boken har förändrat många människors liv till det bättre. Hjärnan styr vad du tänker och tankebanorna i sin tur styr ditt liv. Carol Dweck skriver om ett statiskt mindset (fixed mindset) och ett dynamiskt mindset (growth mindset) och hur det kan… Läs Mer »