Vill du byta bank? Så här gör du med konton och lån

Att byta bank tar inte mer än några dagar när det gäller lönekonto, sparkonton och vanliga banktjänster som internetbank, autogiro, e-fakturor, betalkort och kreditkort. Alla banker har en gemensam rutin för byte av bank. När du vill byta bank så vänder du dig till den nya banken och ber dem flytta över dina tjänster och pengar. Att byta… Läs Mer »

Privatsparande kan rädda din pension

Många är idag rädda för att pensionssystemet kommer att krascha i framtiden. Det krävs mer skatteintäkter för att finansiera allt fler pensionärer. Dessutom menar de flesta att den statliga pensionen är för låg. Räddningen är att börja med ett privatsparande i aktier eller fonder. En bra långsiktig sparform är investeringssparkontot (ISK) där man betalar en schablonskatt på ca… Läs Mer »

Bästa investeringen 2019

Vad är den bästa investeringen 2019? Det ska vi resonera kring i det här inlägget. Räntorna är fortfarande låga och vi har haft bullmarket i de flesta tillgångar sedan 2008. Vilka investeringar ger fortfarande bra avkastning? Är aktier bästa investeringen? Tittar vi på aktier i relation till räntan och alternativ avkastning så är de fortfarande attraktivt prissatta. Visst,… Läs Mer »

Bästa boken om aktier

Vilken är den bästa boken om aktier? Vi har svaret, det är One up on wall street av Peter lynch. Boken är lättläst men innehåller den praktiska kunskapen du behöver för att handla aktier framgångsrikt. Hittills har vi inte stött på någon som inte gillat boken. Varför är One up on wall street bästa boken om aktier? Du… Läs Mer »

Börsen rusar en årsavkastning på en månad

Januari blev en stark börsmånad med en uppgång på 7,6% för OMXS30. Bakom uppgången ligger uttlanden från amerikanska centralbanken Fed om att avvakta med räntehöjningar. Detta i kombination med pressade aktiekurser fick börsen att studsa upp. Under månaden gick fastighetsaktier bra på grund av att den långa räntan vikit ner. Nästan alla fastighetsaktier gick upp tvåsiffrigt under månaden.… Läs Mer »