Stealth wealth – Hur du förblir osynligt rik

Stealth wealth är ett trendande begrepp bland dagens unga rika och betyder att du är osynligt rik eller smygrik. Att vara osynligt rik gör att du smälter in i samhället utan att någon har en aning om du har flertalet miljoner på banken. Varför vill man vara smygrik? Media har lärt oss att mångmiljonärer lever ett flashigt liv… Läs Mer »

Barnsparande där pengar växer

Går du i tankar på att börja med ett barnsparande? Det första du bör göra är att fundera på vilken tidshorisont du ska ha på sparandet. Just hur många år du ska spara avgör vilken risk du kan ta med pengarna. Öppna barnsparande när barnen är små Om du har småbarn hemma och de inte ska få tillgång… Läs Mer »

Hur blir man miljonär?

Många drömmer om att vara miljonär. Men hur blir man miljonär egentligen? Här avslöjar vi hemligheterna som de rika känner till och lär ut till sina barn. För att bli miljonär är det vanligaste sättet att starta ett företag där det finns en stor efterfågan på dess tjänster eller produkter. Sen vill du ha bra marginaler i din… Läs Mer »

Spara pengar som föräldraledig

Att spara pengar som föräldraledig kan vara knepigt då inkomsten inte är den högsta under småbarnsåren samtidigt som kostnader för barn, bilar och bostad kan bli höga. Så hur kan man spara pengar som föräldraledig? Här kommer våra tips. Att få barn kan innebära en chock för många när det kommer till nya kostnader. Ett bra tips är… Läs Mer »

Hur sparar man pengar?

Hur man sparar pengar har blivit ett hett ämne efter finanskrisen. Men ändå är det många som struntar i att spara pengar i sin privatekonomi. Varför sparar inte fler pengar? Varför lånar hellre folk upp på sina hus än sparar? En buffert för oväntade kostnader Vid oförutsedda kostnader eller motgångar är det viktigt att ha en buffert i… Läs Mer »