Borde jag investera pengar inför pension i min situation?

Om du vill kunna gå i pension, så ja, då är det alltid en bra idé att börja investera pengar. Om du har en lång väg kvar innan pension så har du ännu större anledning till att investera då pengar växer mer över tid. Så här börjar du. De flesta som når pensionsåldern önskar att de kunde spola… Läs Mer »

3 misstag en nybörjare på aktier gör

När du är nybörjare på aktier så är det lätt att göra misstag som kostar dig tiotusentals kronor eller mer. Att känna till de potentiella fallgroparna är ett första steg till att undvika dem. Här är tre fallgropar att se upp med. Ta emot aktietips från andra När du är nybörjare så är det vanligt att man lyssnar… Läs Mer »

4 Warren Buffett citat som kan göra dig till en bättre investerare

Under mer än 60 år av investering, har Warren Buffett samlat på sig flera livstider med investeringskunskap. Den kunskapen delar han med sig i flera skarpa och insiktsfulla citat. Här är fem av de bästa citaten från Berkshire Hathaways årliga brev till sina aktieägare. 1. ”Success in investing doesn’t correlate with IQ … what you need is the… Läs Mer »

Millennium-generationen är rädda för att investera

Millennium-generationen är nervösa för att investera sina pengar. Det visar amerikanska undersökningar som visar att 70% av de som är födda på 80- till 00-talet har sina pengar på bankkonton istället för i fonder eller aktier. Genom att inte investera pengar tidigt så missar de här 20 till 30-åringarna en viktig nyckelfördel de har som unga: tid. Eftersom… Läs Mer »

Aktier med hög utdelning 2020

För dig som är utdelningsjägare och vill ha en portfölj med hög direktavkastning så har vi gjort en topplista på de aktier som har högst utdelning 2020. Nedan följer en lista på de aktier som har högst förväntad direktavkastning på 2019 års räkenskaper (den utdelning som betalas ut i vår). Högst direktavkastning Aktie P/E Utdelning Tethys Oil 5,7… Läs Mer »