Bästa investmentbolag 2019

Bästa investmentbolag senaste 5 åren är Bure, Svolder och Latour. Avkastningen har varit 18-38% per år och bolagen har haft tvåsiffrig tillväxt i både eget kapital och utdelning varje år. Investmentbolag Rabatt Direktavk. Tillväxt Utd. 5 år Tillväxt EK. 5 år Investor 19% 2,9% 7,6% 6,9% Industrivärden 14% 2,9% -1,6% 9,1% Kinnevik 21% 3,2% 2,6% 1,3% Latour -5%… Läs Mer »

Vanor som gör dig till miljonär

Det du måste fråga dig är om dina dagliga vanor tar dig dit du vill i livet? Mycket handlar om tankesätt som blir bra vanor efter en tid. Den här artikeln är inspirerad av boken Millionaire Success Habits som handlar om vilka vanor som särskiljer miljonärer från övriga. ”People will overestimate what they can do in a year,… Läs Mer »

Fortnox och sitt bokföringsprogram växer

Mjukvarubolaget Fortnox är ett av Sveriges bästa tillväxtbolag på börsen. Aktien har haft en utveckling på över 600% senaste tre åren. Vad är det bolaget gör så bra? Största anledningen är att Fortnox är specialister på bokföring online och erbjuder ett av marknadens bästa bokföringsprogram som kan byggas på efter företagarens behov. Mer om hur Fortnox står sig… Läs Mer »

Privat pensionssparande

Sedan avdragsrätten tagits bort på de traditionella pensionssparandet i IPS och pensionsförsäkring så är det många som börjar med privat pensionssparande istället. Hur ska jag pensionsspara privat? Alternativen är sparande i investeringssparkonto (ISK), kapitalförsäkring och aktie- och fondkonto. Avdragsrätten på pensionsförsäkring borttagen. Tidigare kunde man dra av upp till 12 000 kronor om året i sin deklaration om… Läs Mer »

Bästa nätmäklare 2019

Vilken nätmäklare som är bäst kan skilja sig lite i vad du har för behov. Avanza har haft nöjdaste kunder 9 år i rad, vilket visar att de kanske är bäst när det kommer till helhetserbjudandet. Banken har också växt och blivit Nordens största nätmäklare. Gratis courtage upp till 50 000 kr (500 affärer per år) Nöjdast kunder… Läs Mer »