Julklappstips – Presenter fyllda med pengar

julklappstips 2015

Här kommer mitt julklappstips som passar perfekt för din pappa eller mamma eller varför inte pojkvän eller flickvän. Tre presenter som kan vara starten på en förmögenhet:

Varför är böckerna bra som julklappar?

Under hösten har jag köpt och läst alla tre böcker och jag tycker att de på ett enkelt och roligt sätt förklarar ett ämne som många tycker är lite tråkigt och svårt – ekonomi och aktiesparande. Om du vill få din pappa eller flickvän intresserad av aktier eller förstå hur ekonomin fungerar med bilder så är det här julklappstipsen för dig.

Viktigt! Alla tre böcker är skrivna på ett lättsamt och underhållande sätt vilket är avgörande för om person som är helt oinsatt i ett ämne ska bli intresserad och orka läsa boken.


Så blev Warren Buffett rik

Första julklappstipset är Så här blev Warren Buffett världens rikaste person skriven av Per H Börjesson. Boken är underhållande och lättläst och du tar enkelt till dig boken och får en bra inblick i Warren Buffetts tankar. Jag har läst många böcker om Warren Buffett men den här boken tar ändå upp nya saker som jag inte hört om Buffett tidigare, det märks att Börjesson har studerat Buffett i hela sitt liv. Om du vill att nära och kära ska få en bra grund och start i sitt sparande så är den här boken helt rätt. Boken kom i ny upplaga i våras.

Språk: Svenska

Pris: 192 kr

julklappstips mamma eller flickvän

Att lyckas med aktier

Andra julklappstipset är Den enkla vägen att lyckas med aktier skriven av Marcus Hernhag. Boken är lättläst och passar dig som vill ha kunskap om aktier och hur du kan bygga upp en portfölj med utdelningsaktier. Du får tips på vilka aktier som passar dig själv och hur du ska hantera börsen när den svänger. I boken hittar du också en stor samling tips och råd från Marcus själv men också från duktiga investerare. Vill du läsa mer om innehållet i boken så kan du besöka Hernhags blogg här. Hernhag är en klok investerare med stor självbehärskning som verkligen vill hjälpa dig som vill bli bättre på aktier.

Språk: Svenska

Pris: 255 kr

Julklappstips till pappa?

Hur ekonomi växer och sedan kraschar

Tredje julklappstipset är How an economy grow and why it crashes skriven av Peter D Schiff, Andrew J Schiff. Den här boken använder tecknade illustrationer och humor för att förklara något som många andra experter komplicerar, nämligen hur ekonomin egentligen fungerar. Boken förklarar hur ekonomisk tillväxt börjar, hur kapital rör sig, varför vi har inflation, hur tillgång och efterfrågan fungerar och varför ekonomin ibland kraschar. Den här boken är extremt lättläst men ger dig ändå kraftfulla fundamentala kunskaper som du måste känna till om ekonomi idag. 

Språk: Engelska 
Pris: 128 kr

julklappstips pojkvän?

Fler böcker om aktier och privatekonomi här