Handelsbanken

Handelsbanken eller SHB är störst på lokala bankkontor. Affärsmodellen bygger på att vara en decentraliserad där lokala bankchefen tar beslut och ser till att kreditförlusterna inte överstiger budgeten. Banken finns utspridd i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Nederländerna och nu senast Storbritannien. Vanligen kallar man Handelsbanken för en av de fyra storbankerna i Sverige. Banken erbjuder tjänster inom:

  • Lån till privatperson och företag
  • Investment banking
  • Trading
  • Egna fonder2

Börsvärdet ligger idag på över 250 miljarder kronor och största ägare med 10% är Industrivärden där vidare Fredrik Lundberg är storägare.

Placeringar hos Handelsbanken

Hos Handelsbanken kan du placera i flera olika typer av sparkonton som placeringskonto, framtidskonto, e-kapitalkonto och vanligt transaktionskonto. Samtliga konton täcks av statlig insättningsgaranti.

När det kommer till fonder så finns bl.a. Handelsbankens Brasilienfond, Finlandsfond, Företagsobligation, Nordenfond och Rysslandfond.

Givetvis erbjuder man fullservice på kapitalförsäkringar och investeringssparkonto. Banken har även diskretionär förvaltning och rådgivande förvaltning samt private banking för dig med stora mängder kapital som behöver placeras på börsen. Faktum är att SHB kom på första plats i Privata Affärers private banking-granskning 2016.

Information

Huvudkontor:

Kungsträdgårdsgatan 2
106 70 Stockholm
tel. 08-701 10 00