Vinn 100.000 kr i finansiering för idéer som kan rädda liv

Tävla i trygga idéer
Meddelande

Härom dagen kontaktade försäkringsbolaget IF mig och frågade om jag inte kunde tipsa om deras nylanserade idétävling. Och visst kan jag det, speciellt när tävlingen går ut på att skapa en tryggare vardag.

Den idé som juryn tycker är bäst får 100 000 kronor i finansiering och hjälp att genomföra sin idé. Här har du alltså chansen att bli entreprenör, testa vingarna, och samtidigt göra något gott.

If har tidigare tagit fram ett flertal olika initiativ, till exempel en app som heter Slow Down GPS, som automatiskt byter navigationsrösten till en barnröst när du kör i områden där det finns dagis, skolor och lekplatser. Appen finns förövrigt att ladda ner på App Store och Google Play.

En annan idé för en tryggare vardag är Ifs reflexsamarbeten med olika svenska modebolag. Tanken är att hitta alternativ till hur ungdomar syns i trafiken. Genom att göra snygga ytterplagg och väskor med reflexer är målet att få unga vuxna att släppa fåfängan och använda produkterna när det är mörkt ute. Kolla in reflexplaggen i videon nedan:

Är du nyfiken på tävlingen? Läs mer och få inspiration från tidigare idéer på if.se/tryggarevardag.

Kom ihåg att sista tävlingsdagen är den 4 juni.

Lycka till!

Lämna en kommentar