Boktips: The most important thing

Bok: The most important thing av Howard Marks

Howard Marks är en erkänt duktig värdeinvesterare som både Warren Buffett och Columbia Business School har lovordat genom åren. I boken The Most Important Thing (Illuminated) har han samlat sina bästa memos som han har skickat till sina medinvesterare i fonden Oaktree Capital Management. Det som är speciellt med upplagan från 2013 (Illuminated) är att det finns kommentarer i brödtexten från Joel Greenblatt, Christopher C. Davis, Paul Johnson och Seth A. Klarman.

”When I see memos from Howard Marks in my mail, they’re the first thing I open and read. I always learn something, and that goes double for his book.” – Warren Buffett

The most important thing – förstå börsen

Boken handlar i detalj om att ha rätt tankesätt kring investeringar och börsen, det är mycket filosofi om risk och ”second-level thinking”. Howard uppmanar investerare att tänka på djupet och försöka förstå hur andra tänker så att man hela tiden ligger steget före. På flera ställen i boken skriver Howard om att man måste förstå att börsen liksom allt annat rör sig i cykler.

“Experience is what you got when you didn’t get what you wanted.” – Howard Marks

Howard med sin utbildning är mycket medveten om modern portföljteori, men det hindrar honom inte att vända på resonemang och gå emot den effektiva marknaden.

Boken är en klassiker inom värdeinvestering och är en av de aktieböcker som antagligen kommer bli din favorit. Den kommer att göra dig till en bättre investerare i aktier. Personligen tycker jag att boken håller samma kvalitet som The OutsidersCommon Stocks and Common Sense och One Up On Wall Street.

Köp boken här

Lämna en kommentar