Warren Buffett

Warren Buffet är världens mest kända investerare och han är bland de rikaste. Buffett började sin investeringskarriär som ung genom att investera i bolag som handlades till substansrabatt, gärna 1 krona för 50 öre villa han köpa. I sin hemstad Omaha har Warren Buffet lyckats bygga upp en mångmiljardverksamhet som styrs från huvudkontoret i samma stad. Buffett tog tidigt i sin karriär inspiration från Benjamin Graham som lärde unge Buffett teorin om Margin och Safety. Senare har han också tagit lärdom av sin kollega och partner Charlie Munger som tyckte att Warren skulle fokusera mer på Wonderful Businesses. Med det menade han företag med höga vinster, starka varumärken, kapitalsnåla och starka kassaflöden. Warren Buffet har lyckats med en årlig avkastning på ca 20% sedan start. Vill du lära dig 21 av Buffetts bästa tips? Klicka här.

21 av Warren Buffetts bästa investeringsråd

Warren Buffett har sagt många kloka råd och tips genom tiderna men få har lyssnat till en början. Ofta måste man först bränna sig på en aktieaffär eller vara med om en stor börskrasch innan man söker upp Warren Buffetts råd igen och verkligen tar in vad han säger. Här får du chansen att se om hans råd… Läs Mer »

Warren Buffett hintar om var pucken kommer att hamna

Jag tror på att lyssna noga på de som varit med ett tag på aktiemarknaden och man bör läsa mellan raderna vid deras uttalanden. Det är viktigt att hålla sig till fakta och se vad folk gör istället för vad de säger. Jag försöker i det här långa inlägget resonera kring hur världsekonomin ser ut utifrån en investerares… Läs Mer »

Warren Buffett – Videoklipp om att investera

7 okt. 2014. Intervju av Fortune Magazine. Ämnen som Buffet pratar om: 0:44 Varför köpte han USAs femte största auto-dealer? 0:55 Vad är ett bra företag att investera i? 3:08 Är det bra att köpa bankaktier just nu? Varför är inte banker längre bra att investera i? 6:40 Är aktier dyra just nu? 17:50 Hur skulle det ha… Läs Mer »