Bästa kreditkortet 2018

Bästa kreditkortet 2018 kan du hitta här. Vi har jämfört kreditkort och listat de med bäst ränta, årsavgift, kreditbelopp, förmåner och bonus. När du har hittat ett kort som du gillar så klickar du på ”Ansök här” för att komma till ansökningsformuläret.

Bästa kreditkortet 2018 Förmåner Villkor
Bank Norwegian kreditkort

Bank Norwegian kreditkort

Du får 1% återbäring på alla köp
20% återbäring när du flyger med Norwegian
Gratis reseförsäkring & avbeställningsskydd
Effektiv ränta: 17%
Kredit: 0 - 100 000 kr
Räntefri period: 45 dagar
Årsavgift: 0 kr
Ansök här
ICA kreditkort plus

ICA Bankkort Plus

Bonus när du handlar på ICA
Dubbel bonus om du sparar hos ICA
Blippa kortet för köp under 250 kronor
Trygghetsförsäkring när du köper hemelektronik
Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
Effektiv ränta: 11,24%
Kredit: 20 000 - 100 000 kr
Räntefri period: 60 dagar
Årsavgift: 324 kr
Ansök här

Varför har Bank Norwegian bästa kreditkortet?

Först av allt så får du 1% på alla dina inköp, oavsett var du väljer att handla. Du sparar alltså 1% varje gång du tankar bilen, betalar frisören, köper ny kaffebryggare eller handlar mat med kortet. Och du behöver inte vara en lojal kund hos något speciellt företag, du väljer fritt. Sedan är krediten stor upp till 100 000 kronor och den är räntefri i 45 dagar. Du betalar alltså ingen ränta på dina kreditköp första 6 veckorna. Om du inte betalat din kreditfaktura innan 45 dagar så utgår en effektiv ränta på 17% som är några procent högre än ICA:s kreditkort. Så kostnaden är lite högre efter den räntefria perioden. Men vi tycker 1% återbäring på alla köp och den långa räntefria tiden väger upp den eventuella högre räntekostnaden. Dessutom så tjänar den som betalar av sina fakturor innan 45 dagar ännu mer, då återbäringen blir som ett sparande. När du reser utomlands så ingår gratis reseförsäkring och avbeställningsskydd, så du kan verklingen känna dig trygg på semestern. Dessutom om du flyger med Norwegian så får du 20% återbäring när du betalar med deras kreditkort. Och slutligen är kreditkortet från Bank Norwegian gratis första året då det inte förekommer någon årsavgift. Alla de här faktorerna gör att vi tycker att Bank Norwegians kort blir bästa kreditkortet 2018.

Betalkortet ska passa dina behov

När du ska teckna ett kreditkort så kan det uppstå en del frågetecken, vilket kort ska du välja? Och vilka punkter ska man titta extra noga på? Givetvis finns det olika fördelar och nackdelar, men vanligast är att jämföra räntan, årsavgiften, räntefria perioden, kreditlimit och bonus. Slutsatsen är att dina behov avgör vilket som är bästa kreditkortet. Du kan både spara och tjäna pengar på att välja ett vettigt kreditkort. Detta eftersom vissa kort har sparränta och avdrag på dina köp.

För alla betal- och kreditkort gäller krav på kreditprövning. Vanligen är det UC som bedömer din betalningsförmåga.

Välj det bästa kreditkortet för dig

Kreditkort utomlandsMånga väljer att använda ett kreditkort när de åker utomlands. Att betala med ett kreditkort är ett säkert betalningsalternativ. Många kreditkort har en reseförsäkring som gör att du får hjälp ifall ditt kort skimmas (kortnumret kopieras). Du behöver heller inte oroa dig för att bli rånad på dina sedlar. Dessutom är det en bra lösning ifall dina kontanter tar slut.

Om du ska använda ditt kreditkort utomlands så är det bra att kontrolla vilka kostnader som uppstår. Finns det kostnader för att göra uttag utomlands? Är det någon tilläggsavgift på valutaomvandlingen? I så fall hur höga är kostnaderna? Titta också på vilka reseförmåner kreditkortet kan ge.

Se till att jämföra kreditkort, vilket som är bäst för utlandet kan variera över tid då företagen ändrar sina villkor.

När ska man handla med kreditkort?

Att handla på kredit har blivit en stor del av vardagsekonomin för privatpersoner och företag. Det kan till exempel underlätta för att betala ovanligt höga elräkningar eller när tvättmaskinen måste bytas ut. Det viktiga är att du klarar av att betala av kreditkortsräkningen som kommer i slutet av månaden. Om du inte har en privatekonomi som klarar det så är det bättre att använda bankkort och ha en buffert på ett transaktionskonto. I dag är många kontokort en blandning mellan betalkort och kreditkort.

Bäst användning för kreditkortet får du som kortsiktigt betalningsmedel. En kredit är utmärkt som en buffert för att lösa större kostnader på kort tid. Ibland har man inte tid att vänta på den 25:e när lönen kommer in. Däremot ska du aldrig använda ett kreditkort för att betala av andra skulder.

Fördelen blir störst om du betalar tillbaka pengarna inom den räntefria perioden. Är årsavgiften gratis eller låg så blir affären ännu bättre. Då kan kreditkortet till och med bli bättre än bankkortet eftersom det är en avgift för det årligen.

”Det mest kända betal- och kreditkortet är American Express. Men det betyder inte att det är bästa kreditkortet.”

Faktorer när du jämför det bästa kreditkortet

Om du ska jämföra kreditkort på ett noggrant sätt så finns det massvis av faktorer att titta på. Här kommer några viktiga punkter som kan hjälpa dig att välja det bästa kreditkortet för dig:

 • Effektiv ränta på din kredit
 • Den årliga avgiften för kortet
 • Längd på den räntefria perioden
 • Bonusar
 • Försäkringar
 • Fakturaavgifter och aviseringsavgift
 • Valutapåslag
 • Uttagsavgifter
 • Uttagsbegränsningar
 • Finns sparränta på kortet?

Vad innebär bonus på kreditkortet?

Kreditkort för shoppingBons kan till exempel vara att du får poäng eller procent varje gång du handlar på ditt kreditkort. Poängen kan sedan lösas in mot resor, flygbiljetter, fondandelar, matrabatt, bensinrabatt, värdechekar, avdrag på bilköp m.m. Allt beror på vilket kort du använder. Genom att handla med kreditkortet så får du lite mer för pengarna. I gengäld får företagen en trogen kund som köper mat på samma ställe varje vecka eller tankar bilen på samma ställe.

Det kan också finnas försäkringar kopplade till korten. Då brukar det gälla korta reseförsäkringar eller försäkringar på e-handelsinköp.

Du nekas kreditkort vid ansökan

Normalt måste du vara 18 år för att få lov att ansöka om kreditkort. Vissa företag kräver också att du har fast inkomst och inga betalningsanmärkningar sedan tidigare. Faktorer som gör att du inte får din ansökan beviljad kan vara:

 • Du är minderårig
 • Du har inte tillräckligt hög taxerad inkomst
 • Du har tidigare betalat dina räkningar försent
 • Du har skulder hos Kronofogden
 • Du har flera lån eller kreditkort sedan tidigare