Kreditkort

Kreditkort eller betalkort har blivit vanligt i Sverige som ett betalsätt. Långa räntefria perioder och återbäring på dina inköp har gjort kreditkort populära. Årsavgiften kan dessutom liknas med vanliga bankkort vilket har gjort att många väljer kreditkortet i första hand.

Kreditkort
Kreditkort är en bra och smidig buffertlösning för dig som behöver låna pengar under en månad eller liknande. På kreditkort är lånen alltid vilande och de aktiveras först när du valt att utnyttja din kredit. Du kan använda ditt kort för att betala på nätet, i butiker eller för att göra uttag i bankomater. Vanligen får du sedan en faktura i slutet av månaden med alla dina inköp. Vid det laget har lönen trillat in så att du kan betala av din kredit. Många kreditbolag har idag en räntefri period på upp till 45 dagar, vilket gör att man i lugn och ro kan göra de inköp som är nödvändiga, för att sedan betala i efterhand.

Det finns idag hundratals kreditkort och alla passar olika behov. Vissa gillar matkort och andra gillar resekort, folks köpbeteenden är olika helt enkelt. Vi har däremot gjort en undersökning och hittat tre bra kreditkort som alla har en bra återbäring. Du hittar vinnarna under artikeln bästa kreditkortet 2017.

Vad är ett kreditkort? Svar: Ett kreditkort är en variant av ett kontokort, skillnaden är att att du får låna pengar för dina inköp.

Hur hög kreditgräns kan man ha? Svar: Det varierar stort, beloppen kan vara allt från 8 000 til 200 000 kr i kreditutrymme.

Fördelar med kreditkort

Just flexibiliteten med kreditkort är det många som nämner som en stor fördel. Kortet är smidigt att använda om sparpengarna inte räcker till för en spontan eller oväntad utgift. Går bilen sönder eller vinterdäcken visar sig vara utslitna så är ett kreditkort en smart lösning. Många använder också kredit när man bara måste ta den där 2 veckors semestern i solen. Andra fördelar är att du brukar få bonuspoäng när du använder ditt kort. Dessa poäng kan användas till resor eller varor.