Akelius spar

akelius spar
Akelius Spar AB är ett inlåningsföretag som erbjuder sparkonton med hög sparränta. Pengarna som du sätter in på ditt konto används till fastigheter och köp av fler fastigheter. Den avkastning Akelius får på fastigheterna är mycket god vilket gör att de kan betala ut en hög sparränta till dig som privatperson. Akelius har erbjudit sparkonton i över 45 år till privatpersoner, vilket tyder på en stabil verksamhet trots att man inte har statlig insättningsgaranti på sina konton (bolaget är ingen bank).

Totalt har bolaget 50 000 lägenheter spridda i flera länder så risken i verksamheten är låg. I Sverige är Akelius en av de största privata hyresvärdarna. Bostäder brukar klassas som en trygg investering då de har stabila kassaflöden varje månad som kan betala räntor och andra åtagande.

Akelius Spar är registrerat hos Finansinspektionen men sparkontona saknar insättningsgaranti vilket kan medföra att ditt sparkapital går förlorat om bolaget går i konkurs.

Tidigare har kontoinnehavare haft förtur till lediga lägenheter inom Akelius, tyvärr är den förturen nu borttagen. Sparkontona är avgiftsfria och finns i rörlig och fastränteplacering. Du registrerar dig och öppnar ett sparkonto genom Akelius hemsida. Du fyller i dina personuppgifter och bankkonto och skriver under din ansökan med e-legitimation såsom Bank-ID. Sedan kan du flytta din pengar från ditt transaktionskonto hos din storbank till Akelius.

Om du vill spara pengar hos Akelius Spar men är osäker på hur tryggt det är så kan du kolla under Fakta och information nedan.

Fakta och information om Akelius

  • Typ av bolag: Inlåningsföretag
  • Registrerat hos Finansinspektionen
  • Står ej under Finansinspektionens tillsyn
  • Risk: Medel. Med anledning till att konsumenten själv måste analysera bolagets betalningsförmåga. Plus för stabil verksamhet i fastigheter.
  • För att öppna ett konto krävs det att du har fyllt 18 år
  • Bank-ID krävs för att kunna öppna, legitimera och signera avtal innan användning

Enligt UC.se som är ett affärs- och kreditupplysningsföretag så är bedöms Akelius Spar AB ha högsta kreditvärdighet på 99,76% eller större sannolikhet till överlevnad.

Enligt Proff.se har Akelius Spar tillfredsställande soliditet och mycket bra vinstmarginal.

Kontaktuppgifter

Akelius Spar AB
Org. nr: 556618-8123
Adress: Box 7284, 402 35 Göteborg
E-post: spar@akelius.se
Telefon: 0200-120 150
Öppettider: Måndag – Fredag 09:00 – 12:00

Lämna en kommentar