Rich Dad, Poor Dad

Rich Dad Poor Dad är en världskänd bok på engelska som har blivit både hyllad och kritiserad. Boken tar upp ett känsligt ämne, nämligen pengar och hur du ska tänka för att bli rik. Boken lämnar ingen opåverkad, det är ett som är säkert. Här förklarar jag varför.

Rich dad ger oss kunskap om hur rika tänker

Jag tillhör den skaran som hyllar boken och måste erkänna att jag säkert har läst boken 4-5 gånger. Varför är just den här boken så bra kanske du undrar? Jo därför att den ger oss vanliga småsparare en chans att ta till oss kunskap som annars de rika inte gärna vill ska nå ut till låg- och mellanklassen. De tjänar nämligen sina pengar på oss.

Författaren Robert Kiyosaki har blivit både förföljd och hotad för att ha skrivit en bok om hur rikedom skapas. Många kritiker fastnar på detaljer i boken och missar det viktiga budskapet: Att alla bör fokusera på att göra sin ekonomiska situation till det bättre.

Poor dad VS Rich dad

Han berättar sin historia och hur han tidigt lärde sig tänka i de banorna som skulle göra honom stenrik på bostäder, aktier, fonder och företagande. Bokens titel syftar på hans uppväxt där han såg upp till sin egen fattiga pappa och sin kompis rika pappa.

Den här boken ger dig konkreta exempel på hur du ska göra för att få samma fördelar som rika människor har. Hemligheten är att samhället är en spelplan och du måste lära dig spelets regler för att nå dit du vill. En nyhet är att du kan beställa boken på svenska hos Bokus. Vill du hellre läsa den på engelska så finns boken att beställa här.

Rich Dad boktips

Om du gillar steg-för-steg böcker med tydliga exempel och illustrationer så är det här boken för dig.

Du bör läsa boken med ett öppet sinnesslag då den går emot allt du har lärt dig om pengar.

Mitt betyg: 10/10

Köp boken nu

Lämna en kommentar