Tips

Här hittar du ett artikelarkiv med tips inom sparande och ekonomi. De bästa tipsen för att komma igång med att investera är att börja här:

1. Lär dig investera pengar
2. Välj vilken investering eller placering som passar dig bäst
3. Om du väljer aktier som placering så tycker jag att du ska läsa Warren Buffets 21 investeringråd först

Vilka aktier ska man köpa? Var får jag den bästa räntan? Vilket tillgångsslag ska jag investera i? Alla svaren får du i inläggen nedan.

3 aktieböcker som måste läsas av en investerare

Investeringsböcker finns det gott om, det svåra är att veta vilka som är värda att lägga pengar och tid på. Av omkring 20 böcker om aktier så har jag plockat ut de tre bästa nedan. Böckerna kommer garanterat ge nya insikter i hur du blir en bättre aktieplacerare. Bra böcker kan man läsa många gånger om, tillsammans med… Läs Mer »

Vinnaren av tävlingen Tryggare Vardag

För några månader sedan skrev jag ett inlägg om att försäkringsbolaget If hade startat en innovationstävling. Det var en tävling som gick ut på att hitta på idéer och lösningar som skulle göra människors vardag tryggare. Det bästa bidraget skulle få en check på 100 000 kronor och hjälp med att komma igång. Nu har vinnaren blivit utsedd!… Läs Mer »

Boktips: The most important thing

Howard Marks är en erkänt duktig värdeinvesterare som både Warren Buffett och Columbia Business School har lovordat genom åren. I boken The Most Important Thing (Illuminated) har han samlat sina bästa memos som han har skickat till sina medinvesterare i fonden Oaktree Capital Management. Det som är speciellt med upplagan från 2013 (Illuminated) är att det finns kommentarer i… Läs Mer »

Ny bok: Hitta världens bästa aktier

Så hittar du världens bästa aktier: Marcus Hernhag har släppt sin tredje bok ”Den enkla vägen att hitta världens bästa aktier” som ger dig de bästa tipsen på hur du hittar värdeaktier. Den här boken är för dig som vill spara långsiktigt i kvalitetsaktier och tycker att sunt förnuft är viktigt. I boken hittar du intervjuer och tips… Läs Mer »

Torsten Janssons bok överraskar

Torsten Janssons bok ”I halvtid” överraskade postivt med sina 177 sidor, fulla med intressanta och insiktsfulla tankar om företagande och ekonomi. Som 27-åring 1988 var Torsten redan VD och hade ett aktieinnehav på 10 miljoner kronor. Du som vill bygga företag kan få en hel del handfasta råd från boken, då Torsten delar med sig av olika listor med… Läs Mer »