Sparränta på högräntekonton

Av Placeraren | oktober 20, 2014
0 Kommentarer

buffertsparande
Som jag tidigare har skrivit här på PlaceraPengar.nu så finns det flera olika anledningar till att man sparar pengar på sparkonton.

Här är några anledningar:

  • Buffertsparande ifall olyckan är framme. Bilreparation kan ofta kosta upp till 10 000 kr. Går kylen sönder är det en ny som krävs, då ofta upp till 8 000 kr eller mer.
  • Skakig börsmarknad kan göra att många väljer att lägga sig likvida på ett sparkonto med hög ränta istället för aktier som kan röra sig snabbt upp och ned.
  • För att man vill ha låg risk men ändå tjäna pengar på en ihoparbetad lön. Är du en person som gillar att sova gott om natten så ska du välja ett sparkonto. Som tur är finns många sparkonton med höga sparräntor. Här hittar en lista på de bästa.

Oavsett vilken anledning du har till att börja spara pengar så ska du alltid se dig om efter den högsta sparräntan till bästa villkor. En effektiv marknad justerar sig själv, men som småsparare måste man själv hålla koll på var man hittar en bra ränta till låg risk. Därför finns den här sidan, för att hjälpa dig hitta ett sparkonto. Uppdraget är därför att hålla vår information om sparkonton så uppdaterad som möjligt. Vi försöker uppdatera listan varje vecka så att du kan placera pengar på ett tillförlitligt sätt.

Har du frågor garantin så hittar du svar på sidan insättningsgaranti.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *