Personlig utveckling

Ny bok: Hitta världens bästa aktier

Så hittar du världens bästa aktier: Marcus Hernhag har släppt sin tredje bok ”Den enkla vägen att hitta världens bästa aktier” som ger dig de bästa tipsen på hur du hittar värdeaktier. Den här boken är för dig som vill spara långsiktigt i kvalitetsaktier och tycker att sunt förnuft är viktigt. I boken hittar du intervjuer och tips… Läs Mer »

Gustaf Douglas bok om företagande och investeringar

Jag har nyligen läst klart boken ”Med blicken på stigen” som är Gustaf Douglas självbiografi som handlar om hans jobbiga uppväxt och hur en fastighetsförsäljning blev början till företagsimperiet Latour som idag har ett börsvärde på 65 miljarder. Som VD på Dagens Nyheter investerade Gustaf i fastigheter vid sidan av med några andra kompanjoner. Det funkade inte, Gustaf fick… Läs Mer »

The Outsiders – Så känner du igen en bra VD

Jag har precis läst ut boken The Outsiders av William N Thorndike och måste rekommendera den till mina läsare. Boken handlar om ett antal företagsledare som fokuserat på kapitalallokering och uppnåt fantastiska resultat för aktieägarna. För dig som vill bli VD eller förstå vilket bolag man ska investera i så är boken ett måste. Boken kan du köpa här. Jag förstår… Läs Mer »

Den enkla vägen att bli rik på aktieutdelning

Bokrecension: Aktieexperten Marcus Hernhag har nyligen släppt sin nya bok Den enkla vägen att bli rik på aktieutdelning där han skriver om hur du ska investera i utdelningsaktier för att nå långsiktig rikedom. Förutom konkreta tips på hur du bygger upp en portfölj så får du veta vilka aktier Marcus själv väljer att placera pengar i. Vem är författaren? Marcus… Läs Mer »

Mats Qviberg – Boken om Q

Jag har läst Boken om Q som handlar om hur finansmannen Mats Qviberg bygger upp en miljardförmögenhet genom sin karriär inom aktier som aktiemäklare och sedan investerare. Hemligheter från Mats Qvibergs liv I boken hittar du massor av underhållande historier och hemligheter från Mats Qvibergs liv inom finansvärlden. Det finns flera dialoger mellan Mats Qviberg och kända finansprofiler som Jan Stenbeck, Fredrik Lundberg, Erik… Läs Mer »