Investeringar

Här får du tips på investeringar. Läs investeringråd från Warren Buffet eller läs om hur jag tänker kring Sveriges ekonomi och hur räntor med mera påverkar investeringar i aktier. Du får också tips på bra dokumentärer om tidigare börskrascher och annat nyttigt som kan vara bra att känna till som investerare. Nedan hittar du samtliga inlägg om att investera pengar. För fler tips på vilka tillgångar du kan investera i så kan du kolla in investera pengar.

Vad är omsättning och repetitiva intäkter?

Omsättning är ett företags intäkter och kallas också försäljning. På engelska brukar man tala om revenue eller sales. Ett annat vanligt begrepp är topline som syftar på att omsättningen är första raden i ett företags resultaträkning. Här tar vi en titt på intäktsmodeller och hur omsättningen är uppbyggd, något som varje investerare och entreprenör måste känna till. Marknadsandelar… Läs Mer »

5 vanliga misstag folk gör med sina investeringar

Alla gör vi misstag med våra investeringar, men om du är riktigt smart så lär du dig av andra misstag så att du slipper göra om dem. Här kommer en lista på de fem vanligaste misstagen som både nybörjare och proffsinvesterare kan göra. Misstag 1: Köper investeringar på toppen och säljer på botten Det vanliga är att folk… Läs Mer »

Omsättning är fåfänga och vinst är en åsikt

Omsättning är fåfänga, vinst är en åsikt och cash är verklighet. På engelska pratar man om a Banker’s Mantra: ”Revenue is vanity, Profit is sanity, Cash is reality”. Det är inte sifforna, procenten eller marginalerna du sätter in på banken. Det är kronor och ören. Det här vet oftast ägarledda företag, där kommer inte ego före pengarna på banken.… Läs Mer »

Vad är bäst att investera i som nybörjare?

En vanlig fråga bland nybörjare på börsen är vad som är bäst att investera i. Oftast har de sparat ihop ett starkapital på ett sparkonto och är villiga att överföra pengarna till en aktiemäklare. Om det inte rör sig om ett arv så brukar startkapitalet ligga på 10 000 kronor till 100 000 kronor. Om du inte har… Läs Mer »

Spara i fonder eller aktier?

Ska man spara i fonder eller aktier? I den här artikeln jämför vi aktier och fonder som placeringsform. För att summera artikeln: om du inte är intresserad av att läsa årsredovisningar och frigöra tid varje vecka för att följa bolagen bakom aktierna så ska du välja fonder eller passiva aktieindexfonder. Skillnaden mellan aktier och fonder När du köper en aktie så… Läs Mer »