Catena Media satsar på ny vertikal inom finans

Catena Media är ett affiliatebolag som är börsnoterat på Stockholmsbörsens Mid Cap-lista med ett börsvärde på 4 miljarder kronor. Bolaget har varit en snabbväxare inom affiliatesidor för spel på nätet såsom casino, poker och bingo. Under kapitalmarkandsdagen härom veckan har bolagets nya tf. VD Henrik Persson Ekdahl kommunicerat att Catena Media också ska satsa på finans som en ny vertikal.… Läs Mer »

Räntan på CSN-lånet 2018

Nu sänks räntan för CSN-lånet för nione året i rad. Regeringen har beslutat att sänka räntan till 0,13% för 2018, vilket är den lägsta räntenivån någonsin. I Sverige finns det 1,5 miljoner personer som har studielån, så det finns anledning till att fira för många. Vidare så lämnar regeringen förslag om att höja studiebidraget med 300 kronor per… Läs Mer »

Krediter har tagit över sparande

Nu har vi haft många år med lågt ränteläge och främst återspeglar det sig i ökade bostadspriser och skuldsättning hos privatpersoner. Även stater har höga skulder runt om i världen. Det verkar som det bara är företagen som har finanserna i ordning den här gången. Krediter uppmuntras Att använda sig av krediter och lån är något som svenska… Läs Mer »

Varning för Large-Cap bolagens värderingar

Storbolagen som handlas på Large Cap listan har historiskt haft ett genomsnittligt P/E-tal på 15-16. Det brukar innefatta att bolagen har en genomsnittlig tillväxt på 6-7% och en utdelning på 2-3%. Totalavkastning brukar då teoretiskt bli 9-10% per år. Idag har vi ett annat läge. Elefanterna på börsen är dyra. Storbolagens aktiekurserna kan halveras Centralbanker har som du vet pumpat ut… Läs Mer »

Omsättning är fåfänga och vinst är en åsikt

Omsättning är fåfänga, vinst är en åsikt och cash är verklighet. På engelska pratar man om a Banker’s Mantra: ”Revenue is vanity, Profit is sanity, Cash is reality”. Det är inte sifforna, procenten eller marginalerna du sätter in på banken. Det är kronor och ören. Det här vet oftast ägarledda företag, där kommer inte ego före pengarna på banken.… Läs Mer »