Bästa fasträntekonto 2019

Av PlaceraPengar.nu | februari 2, 2019
0 Kommentarer

När det kommer till fasträntekonto, där du binder pengarna en period, så vill man ha så hög sparränta som möjligt till så låg risk som möjligt.

Årets bästa fasträntekonto har delats in i två kategorier: med insättningsgaranti och utan. Därmed får man välja själv vad som är viktigast, en hög sparränta eller en låg risk.

I kategorin utan insättningsgaranti så tycker vi att 4spar med sitt fasträntekonto 2 år och 8,1% ränta är attraktivt. De har också kortare bindningstider på 3 mån, 6 mån och 1 år. En av markandens bästa ränta bland sparkonton.

Tittar vi på fasträntekonton med insättningsgaranti så sticker Collectors 2-åriga konto ut med 1,5% ränta. Collector erbjuder samma bindningstider som 4spar. Du kan även öppna sparkonto hos Collector via ett Avanzakonto.

8,1 ränta hos 4spar

4spar

Det fasträntekonto som har en av marknadens bästa sparränta är 4spar. Här kan du spara 1000-50 000 kronor och binda upp till 2 år. Räntan är fast på 6,1-8,1% beroende på vilken bindningsperiod du väljer. Kontona omfattas ej av statlig insättningsgaranti.

1,5 ränta hos Collector

Collector sparkonto

Hos Collector kan då få upp till 1,5% ränta om du väljer det 2-åriga fasträntekontot. De har även kortare bindningstider att välja på. Kontona har insättningsgaranti.

Varför välja det bästa fasträntekontot?

Bästa fasträntekonto

Den som väljer att spara pengar på ett fasträntekonto gör oftast så för att man vill ha bästa räntan. Alternativt har man ett fast mål som man vill lägga undan pengar till. Det brukar vara resor, bröllop eller en kontantinsats till boende. Oavsett vad det är brukar fasträntekonton vara bra till sparande med mål eftersom man får bättre disciplin och inte tar ut pengarna i förväg. Vill du läsa om fler fördelar så kan du besöka vår sida om fasträntekonto här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *