Aktieanalyser

Här hittar du alla aktieanalyser som jag har gjort på bolag. Analyserna är gjorda utifrån historiska siffor för resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning. Tidshorisonten för mina investeringar är normalt 3-5 år och kan vara längre om bolaget fortsätter att vara välskött. Ibland säljs aktier tidigare eftersom värderingen på aktien blir för ansträngd mot bolagets värde. Försäljning kan också ske om jag inte hinner bygga upp en tillräckligt stor position i bolaget.

Gör en exit i Fortum

Jag har sålt hela innehavet i Fortum till 17 EUR. Totalavkastningen blev 66% där utdelningar står för 36% och kursuppgång för 30%. Jag har ägt Fortum sedan 2012/2013. Senaste två månaderna har Fortum rusat från 14 EUR till 17 EUR (+21%). Bakom kursuppgången är Fortums avsikt att köpa EON:s 47% av Uniper. Marknaden är positiv eftersom det har… Läs Mer »

Säljer aktier i AlfaLaval

Jag har sålt hela innehavet i AlfaLaval då värderingen är ansträngd. Avkastningen på +55% är bra i relation till att ägandeperioden bara var ett år och att det handlar om ett Large Cap-bolag med ett börsvärde på 80 mdr kronor. Om bolaget: AlfaLaval är global marknadsledare på värmeöverföring, separation och flödeshantering. Bolaget har aldrig sänkt sin utdelning sedan börsnotering. Totalavkastning på 55% för… Läs Mer »

Plockat in Pandora i portföljen

Pandoras aktiekurs handlas idag kring 627 dkk och aktiekursen har sjunkit med -37% sedan toppnoteringen på 1000 dkk den 1 juni 2016. Pandora med ett börsvärde på 70 mdr dkk är ett aktieägarvänligt bolag med mycket höga marginaler och hög avkastning på eget och investerat kapital. Även kassaflödet är högt i förhållande till omsättning och det växer stadigt. Dessutom… Läs Mer »

Ska man teckna FM Mattsson?

FM Mattsson Mora Group ska strax noteras på Nasdaq. Bolaget är ledande i Norden på köks-, tvättställs-, badkars-, trädgårds- och duschblandare. År 2015 firade Bolaget 150 år och nu hoppas ledningen kunna växa via förvärv via en notering. Senaste förvärvet var Damixa 2014. Summering: Till 68 kr är aktien fullvärderad och rätt prissatt i relation till börsens höga värdering och den historiskt låga… Läs Mer »

Volati är en förvärvsmaskin värd att äga

Volati är en mindre industrigrupp som växer kraftigt främst via förvärv till bra priser. Värderingen på aktien är hög men kanske ska den vara det? Tillväxten, ledningen och framtidsutsikterna är goda och med en nettokassa och starkt kassaflöde finns möjligheterna till att förvärva fler bolag i framtiden. Om börsnoteringen Nyemission där priset är fast på 58 kronor per stamaktie Minsta… Läs Mer »